The Advisors
Managementul Proiectelor
Ansamblul de activități referitoare la atingerea cu succes a unui grup de obiective. Acesta include planificarea, programarea și susținerea desfășurării activităților cuprinse în proiect.
Un proiect este caracterizat de un efort temporar pentru crearea unui produs sau serviciu cu caracter de unicitate.. Această caracteristică de a fi temporar contrastează cu procesele sau operațiile de producție care au caracter permanent sau semi-permanent, acestea continuându-și existența pentru crearea aceluiași produs sau serviciu în mod repetat.
Fazele proiectului:
În abordarea tradițională, pe faze, succesiunea fazelor de realizare a managementului proiectelor este următoarea:
ÙiniÈ›ierea proiectului;
Ùplanificarea sau dezvoltarea proiectului;
ÙexecuÈ›ia proiectului sau faza de producÈ›ie;
Ùmonitorizarea È™i controlul;
Ùfinalizarea (închiderea) proiectului
Pentru a finaliza cu succes un proiect de mare anvergura, este necesara implicarea unui management performant care sa asigure:
- implementarea principiilor de management de proiect;
- construirea echipei de proiect si responsabilizarea acesteia in cadrul proiectului;
- planificarea si bugetarea proiectului;
- supervizarea derularii proiectului prin managementul costurilor, managementul documentelor, managementul riscurilor, managementul timpului si managementul contractelor aferente;
- incadrarea in termenele de finalizare precum si in limitele bugetului stabilit initial.
Managementul Proiectelor garanteaza finalizarea acestora cu succes.
Datele statistice au demonstrat ca fara Management de Proiect, doar 12% din proiecte au sanse de reusita. Restul inregistreaza intarzieri, depasiri de buget, litigii generate pe parcursul derularii.
Fara o planificare si o bugetare bine pusa la punct, activitatile sunt desfasurate haotic cu o durata de executie mai mare decat in mod normal, costurile sunt depasite prin realizarea unor lucrari inutile, penalizari datorate depasirilor de termene. Lipsa coordonari membrilor echipei de proiect, comunicarea deficitara intre acestia duce la demotivare, timp pierdut in identificarea informatiilor si luarea deciziilor, luand nastere astfel un proiect fara o perspectiva clara de finalizare, sortit in cele mai dese cazuri esecului.




Obiectivele noastre sunt: Gestionarea completa a proiectului pe toata perioada de desfasurare a acestuia, prin realizarea unei planificari si a unei bugetari riguroase, asistenta Beneficiarului in desemnarea furnizorilor de materiale, echipamente si servicii necesare, urmarirea si supervizarea executiei, astfel incat, la final, sa atingem cu succes obiectivele propuse.