Ecologizarea depozitelor de deseuri neconforme si construirea unor noi depozite de deseuri conforme cu normele Uniunii Europene

 

    Finalizarea cu succes a proiectului de ecologizare a depozitelor de deseuri in judetul Arges.  

    Au fost inchise si ecologizate trei depozite de deseuri neconforme in localitatile Campulung, Albota si Mioveni, suprafata acestora fiind inierbata dupa sistematizarea deseurilor. Pe intreaga suprafata a depozitelor au fost instalate puturi de colectare a biogazului format din procesul de descompunere a gunoaielor, pentru a preveni infestarea aerului cu gaze nocive.

   In localitatea Campulung a fost realizata o statie de colectare si transfer, unde deseurile din localitatile invecinate vor fi stocate si mai apoi transferate la Albota dupa procesul de sortare.

    Depozitul nou de deseuri, realizat conform cu normele europene in vigoare, a fost construit in vecinatatea localitatii Albota. Aici, deseurile vor fi sortate, reciclate si depozitate.

    Proiectul a fost finantat prin fonduri ISPA precum si prin fonduri din bugetul Consiliului Judetean Arges. Durata de executie a fost de doi ani.

1/7