Dirigentie de Santier

 

     Dirigintii de santier sunt reprezentanti ai investitorului. Organismele de consultanta internationala nu recomanda ca supravegherea sa fie facuta de ingineri salariati ai investitorului, datorita raspunderilor limitate ale acestora, cat si datorita faptului ca investitorii nu pot angaja diriginti pentru toate specialitatile (arhitectura, structura, materiale, instalatii, ingineri de cost, etc). 

     Se recomanda ca supraveghere lucrarilor in santier sa se faca cu consultanti specializati si care sa angajeze aceasta prestatie pe baza de contract, cu raspunderi ferme privind costul, calitatea si termenele de executie a lucrarilor.

1/9
   Angajarea unui Diriginte  de santier inainte de inceperea lucrarilor de constructii este doar obligatorie si foarte utila. Iata cateva dintre beneficiile acestei colaborari: 


  • RESPONSABILITATE. Antreprenorul cu care colaborati are un program de control al calitatii lucrarilor, mai bine sau mai putin bine definit. Dirigintele de santier dubleaza astfel controlul de calitate certificand prin semnatura pe procese verbale, raspunzand in aceeasi masura cu antreprenorul in fata legii si a beneficiarului. Responsabilitatea este totala atunci cand, se lucreaza cu echipe de muncitori ”in regie proprie”, iar acestea nu sunt mentionate in vreun act in Cartea Tehnica a Constructiei.

  • ECONOMIE. De cele mai multe ori, bugetul initial al unei constructii este depasit. Aceste cheltuieli suplimentare “neprevazute” pot fi scazute considerabil printr-un control detaliat in 
toate etapele si sub toate aspectele. 


  • CUNOASTERE. Adesea pe santiere, beneficiarii solicita modificari de pereti, de pozitii de usi sau de instalatii abia dupa ce acestea au fost executate. Analizand in detaliu toate aspectele proiectului si cunoscand alternativele puteti lua hotarari in cunostiinta de cauza, evitand modificarile lucrarilor deja executate. 

 

    Pe baza termenilor contractului incheiat intre Dumneavoastra si compania noastra, va punem la dispozitie un diriginte de santier pe toata durata de realizare a constructiei, fiind prezenti  : 

  • in perioada de pregatire a executiei lucrarilor;

  • in perioada de executie a lucrarilor;

  • la receptia lucrarilor;

  • in perioada de garantie (dupa receptia la terminare a lucrarilor si pana la receptia finala a acestora).

  

     The Advisors asigura servicii complete de Dirigentie de santier pentru toate domeniile de autorizare conform legislatiei in vigoare.